BUDŽET FBiH ZA 2011. DANAS NA VANREDNOJ SJEDNICI PARLAMENTA

Prijedlog ovogodišnjeg budžeta Federacije Bosne i Hercegovine na dnevnom je redu današnje, treće vanredne sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta sazvane u Sarajevu s početkom u 10 sati.

Sjednica je prvobitno bila najavljena za 29. mart, ali je, prema službenom obrazloženju, do pomjeranja termina  došlo da bi se kantonalnim skupštinama ostavilo dovoljno vremena za usklađivanje njihovih budžeta s federalnim.

U subotu će zasjedati i Dom naroda, također vanredno i zbog budžeta, jer taj iznimno važan akt ne može stupiti na snagu bez podrške oba parlamentarna nivoa.

Razlog za žurbu je to što 31. marta ističe odluka o privremenom finansiranju FBiH, koju je proglasio visoki predstavnik u BiH da bi se u federalnim finansijskim tokovima premostilo vrijeme do donošenje budžeta.

Visoki predstavnik je intervenirao jer nije bila uspostavljena nova vlast u Federaciji nakon prošlogodišnjih općih izbora održanih u Bosni i Hercegovini, pa budžet nije imao ko donijeti od domaćih faktora.

U petak i subotu će na dnevnom redu Predstavničkog i Doma naroda, osim predloženog teksta budžeta, biti prateći zakon o njegovom izvršenju, kao i dokument okvirnog budžeta Federacije za period 2011.-2013. godina.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: