Bosanci su nas zatrpali porukama, ali mi ne dajemo zemljište džabe!

Idilično selo na sjevorozapadu Njemačke, Otenštajn, poziva mlade bračne parove s djecom da se dosele nudeći im parče zemlje u prekrasnom krajoliku, objavili su nedavno evropski mediji, ali se ova informacija pokazala netačnom!

Ali, na nju se, kako su naveli iz ove općine, upecao veliki broj bh. državaljana koji su ih zatrpali pozivima i porukama  raspitujući se za besplatnu zemlju i preseljenje.

Naime, objavljena je informacija kako se ova općina već godinama susreće s demografskim problemom zbog čega bi uskoro mogla biti promorana zatvariti škole jer nemaju dovoljno učenika. Međutim, jučer su na zvaničnoj internet stranici, sve demantirali.

– Posljednih dana zadesio nas je talas e-mailova i poziva, prvenstveno od građana Bosne i Hercegovine koji se raspituju o dodjeli zemljišta za mlade bračne parove. Nakon toga, ta informacija proširila se i na istočnu Evropu te smo dobili ogorman broj e-mailova i iz tih zemalja. Želimo naglasiti da se u našoj općini ne dijeli nikakvo zemljište – ističe se u saopćenju.

 

 

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: