Borci i dalje protestuju: Nećemo pregovarati, nema potrebe

Ramazanski bajram demobilisani borci dočekali su protestujući ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Borci su uporni i ne odustaju od svojih zahtjeva. Na čestitanje Bajrama i na razgovor došao im je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, no dogovora nije bilo.

I drugi dan Bajrama borci su nastavili da protestuju, što im je 19. dan do sada. Sa njima je bio naš reporter Vladimir Čolaković koji je u programu televizije N1 rekao kako borci ostaju i dalje pri svojim stavovima i zahtjevima, sve dok ne budu ispunjeni.

Demobilisani borac Ibrahim Muhanović iz Teočaka je govorio o jučerašnjoj posjeti Novalića borcima te je naveo kako su mu obrazložili svoje zahtjeve, ali da i dalje tvrde da nema novca.

“Pričali smo o boračkom dodatku za nezaposlene, to je za nekih do 57.000 boraca, nije 500.000 kako su govorili. Ne treba trećina budžeta da bi se izmirio taj broj boraca. Tražimo i ukidanje boračkih organizacija”, rekao je Muhanović.

“Zahtijevamo i preraspodjelu postojećih sredstava, ukidanje finansiranje svih udruženja i sav taj novac namijeniti za borački dodatak, za finansiranje nezbrinutih boraca. Ima milion drugih sredstava na koji oni namaknu sredstva, mi smo odbranili RBiH”, dodao je.

Naglasio je i da neće ulaziti u pregovore ni sa kim.

“Nema potrebe za pregovorima jer imamo tri tačke zahtjeva koje je jednostavno ispuniti. Zar je teško da donesu uredbe, pa to je za sat vremena izvodivo. Ne mora pred nas izaći ni premijer ni Bukvarević, neka pošalju sekretare koji će nam reći da je naš problem završen”, istakao je.

N1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: