Bingo otvorio najmoderniju farmu tovnih pilića na Balkanu!

Nakon preuzimanja tvornice “Corn flips” iz Srebrenika, koja se u kratkom vremenu nametnula kao vodeći proizvođač snack proizvoda u BiH, i otvaranja moderne farme koka nosilja u Živinicama kapaciteta 100.000 konzumnih jaja dnevno, tuzlanski Bingo otvorio je još jedan pogon za proizodnju porehrambenih proizvoda.

Riječ je farmi tovnih pilića smještenoj u Špionici, nadomak Srebrenika, koja se sastoji od četiri hale ukupne površine oko 20.000 kvadratnih metara.

Farma će u jednom turnusu proizvoditi oko 66.000 komada pilića, a kada dostigne maksimalnu proizvodnju zaposlit će 80 radnika, i angažirati nekoliko stotina kooperanata, mahom s podružja Tuzlanskog kantona.

U ovaj projekat Bingo je inevstirao oko 5 miliona eura, a najveći dio novca potrošen je za nabavku savremene kompjuterizirane opreme koja omogućava potpunu kontrolu svih parametara proizvodnje.

Povodom puštanja u rad farme pilića u Špionici, Vlada Tuzlanskog kantona, članovima Uprave i uposlenicima kompanije Bingo d.o.o. Tuzla, uputila je čestitku.

– Otvaranje novih proizvodnih pogona je pokazatelj da se i u teškom vremenu, u kojem živimo, uz trud i zalaganje mogu ostvariti zacrtani ciljevi, navodi se u čestitci i dodaje da su u Vladi TK posebno ponosni na činjenicu da je Bingo najveći domaći investitor u BiH, što pokazuje otvaranje najsavremenije farme koka nosilja u poslovnoj zoni Ciljuge u općini Živinice, u julu ove godine, kao najznačajnije investicije u oblasti poljoprivredne proizvodnje na području TK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.