BIHAMK APELIRA I UPOZORAVA DA SE BEZ VEĆE POTREBE NE KREĆE NA PUTOVANJE

Zbog loših vremenskih uvjeta, apelujemo na vozače da na području gradskih centara, zbog nedostatka prostora za parkiranje, što manje koriste privatna vozila, te da bez veće potrebe ne kreću na putovanje, sopćava BIHAMK.

Uprkos veoma lošoj prohodnosti i stanju na cestama, u periodu od početka intenzivnijih padavina (3. februara) do danas, Pozivni centar BIHAMK-a opslužio je 11.897 poziva, dok su naše ekipe mehaničara i vozača uspješno intervenisali na 765 vozila.

Informativni centar BIHAMK-a uputio je 1.394 informacije o stanju na cestama prema medijskim kućama i raznim organizacijama. Također u ovom periodu obavljena su i 422 uključenja u radio i tv programe informativnih i vanrednih emisija zbog izvještavanja o stanju na cestama.

Podsjećamo da su rješenjem Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija proglašeni zimski uvjeti vožnje na svim magistralnim cestama u Federaciji BiH, te zabranjen promet za kamione, tegljače i zglobne autobuse. Uz odobrenje lokalne policije vozilima za snabdijevanje je odobreno kretanje.

Na području Romanije zabranjeno je kretanje teretnim vozilima preko 3,5 tone. Napominjemo da Pozivni centar BIHAMK-a, uprkos teškim uvjetima za rad ispunjava sve svoje obaveze 24 sata dnevno. Broj telefona je 1282, a iz inostranstva +387 33 282 100, saopćio je BIHAMK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: