BH pošta “zatrpana” pošiljkama iz Kine

BH Pošta obavijestila je korisnike da je ovih dana prispjela izrazito velika količina pošiljki iz Narodne republike Kine koja je strukturom uglavnom vezana za narudžbe putem interneta, te da čine maksimalne napore da pošiljke koje su prispjele s kašnjenjem budu što prije obrađene i otpremljene na uručenje.

Navode da je Izmjenična pošta 71003 Sarajevo putem Međunarodnog aerodroma Sarajevo u periodu od 4. do 8. januara 2017. zaprimila oko 11 tona poštanskih pošiljki iz međunarodnog prometa, kao i da je prerada, otprema i postupak pripreme za postupak uručenja pošiljki organiziran po standardnim procedurama, a rad uposlenika JP BH Pošta organiziran da bude postignuta maksimalna brzina.

Nakon otvaranja poštanskih vreća u Izmjeničnoj pošti 71003 Sarajevo utvrđeno je da se radi o velikom broju pošiljki s otisnutim poštanskim žigom s datumom iz oktobra i novembra 2016., te procjenjuju je oko 90 posto ukupne količine prispjelih pošiljki s kašnjenjem u prispjeću u Bosnu i Hercegovinu.

” Evidentno je da su prispjeli zaključci s poštanskim pošiljkama koji glase za područje dostave u Bosni i Hercegovini zadržani u tranzitnim državama ili aerodromima, a JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo kao odredišni operator ne može utjecati na odabir rute transporta poštanskih zaključaka u prispjeću”, saopćeno je iz tog preduzeća.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: