Ako Bayern osvoji Ligu prvaka Bugojanac će pješačiti do Münchena

Prije dvije godine Bugojanac Vahid Čehaja – Dik obećao je da će od svoga grada pješačiti do Münchena ukoliko Bayern osvoji peti put titulu europskog prvaka. Nažalost te godine Bavarci, iako su bili jako blizu, nisu uspjeli doći do titule. Sada ovaj vatreni navijač Bayerna ponovo obećava neobičan poduhvat.

Vahid Čehaja – Dik, inače uposlenik preduzeća “Čistoća” vatreni je navijač minhenskog Bayerna, u “malom prstu” ima kompletnu ličnu kartu ovog kluba i njegovih uspjeha.

On mnogo želi da Bayern što prije dođe do pete krune najelitnijeg klubskog natjecanja. Ukoliko se njegova želja i ostvari, Vahid će u tu čast prepješačiti oko 950 kilometara od Bugojna do Münchena.

“U čast pete titule europskog prvaka, prepješačio bih pet zemalja: BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku. Svaka bi zemlja simbolizirala po jednu titulu europskog prvaka. Pješačit ću u dresu Hasana Salihamidžića, a kroz Hrvatsku u dresu Ivice Olića“, priča Vahid, koji je i otkrio da je u kontaktu sa Salihamidžićem, posredstvom Hasanove majke u Jablanici.

Hasan se već prije dvije godine obavezao da će biti sponzor njegovog poduhvata u rekvizitima i drugim potrebnim stvarima neophodnim za jedno ovako dugo putovanje. Za daleki put Dik je već spreman, samo čeka se peta titula europskog prvaka.

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: