Zmajevi protiv Irske igraju 13. novembra u Zenici

Nogometna reprezentacija BiH prvu utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj odigrat će 13. novembra na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Prva utakmica baraža, u kojoj će Zmajevi biti domaćini, bit će odigrana 13. novembra na Bilinom Polju u Zenici u terminu od 20:45 sati.

Revanš u Irskoj se igra 16. novembra, a uzvratna utakmica, kao i prva, bit će odigrana u terminu od 20:45 sati.

Raspored utakmica baraža:

Norveška – Mađarska – 12. i 15. novembar u 20:45 sati
BiH – Republika Irska – 13. i 16. novembar u 20:45 sati
Ukrajina – Slovenija 14. i 17. novembar, prva utakmica u 18:00, a druga u 20:45 sati
Švedska – Danska – 14. i 17. novembar u 20:45 sati

Selektor Mehmed Baždarević prisustvovao je na žrijebu u Nyonu. Za Klix.ba kaže kako nije bilo lakih protivnika u dodatnim kvalifikacijama.

“Ovdje svi komentarišu da smo dobili najtežeg protivnika. Ipak, mislim da su svi suparnici teški na svoj način. Nema lakih. Irci jesu neugodni, ali i mi imamo svoje adute”, kazao je Meša.

Dodao je kako vjeruje u svoje izabranike.

“Imamo kapacitet da eliminišemo Irce. Jedino je nepovoljno što je uzvrat u gostima. Volio bih da je obrnuto. Najvažnije je da reprezentativci u utakmicama baražu budu zdravi. Ja vjerujem u ove momke i vjerujem u plasman na Euro”, zaključio je Baždarević.

Kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko smatra kako nas očekuju dvije izuzetno teške utakmice, ali smatra da mnogo toga ovisi o našoj igri.

“Znamo snagu Irske, koju jako cijenimo i koja se do posljednjeg kola borila za odlazak na Euro. Činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovim kvalitetima”, izjavio je Džeko.

Kapiten reprezentacije BiH je igrao u Engleskoj za Manchester City, pa tako poznaje nekoliko igrača Republike Irske, koji također nastupaju u Premierligi.

“Vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane, a svi znamo da su opasni u prekidima i da igraju na duge lopte.Poznajem većinu igrača iz Premiershipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas.Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremit ćemo se za ono što nas očekuje, a jako je bitno da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već sa 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje. Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša, s obzirom na to da će im nedostajati nekoliko bitnih igrača”, rekao je Dijamant.

Da li će Zmajevi zaigrati u Francuskoj, ovisi od njih samih.

“Stigli smo na korak do plasmana na Euro i bilo koju ekipu da smo izvukli, očekivale bi nas dvije teške utakmice. Svaka ekipa je neugodna na svoj način, ali kao i mnogo puta do sada, sve će na kraju zavisiti od nas samih”, završio je Džeko.

 

 

 

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.