Živinice: Potpisani ugovori za stipendiranje učenika i studenata

Povodom raspisanog natječaja za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj 2011./2012. godini u velikoj sali Općinskog vijeća Živinice upriličeno je zvanično potpisivanje Ugovora o dodjeli 48 stipendija za učenike srednjih škola, te 56 stpendija studentima dodiplomskog studija sa područja općine Živinice.

Načelnik Općine Živinice Hasan Muratović je izrazio veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja Ugovora sa najboljim učenicima i studentima, čestitao je svim stipendistima, te im poželio puno uspjeha u narednom školovanju.

”Potpisali smo Ugovore sa najboljim učenicima i studentima, mladim ljudima koji su sigurno perspektiva i općine Živinice i države BiH. Ekonomska situacija je jako loša, ova stipendija će bar malo će olakšati tu situaciju“  istakao je načelnik Hasan Muratović, te dodao da lokalna zajednica koja brine o svojoju budućnosti mora da ulaže u mlade i obrazovanje.

Riječ je o 104 nove stipendije u ukupnom iznosu od 80.000,00 KM koje se dodjeljuju sa budžetske pozicije stipendije učenicima i studentima, u skladu sa Konačnom listom dobitnika stipendija, a nakon  provedene  konkursne procedure od Komisija za provođenje konkursa za dodjelu  stipendija učenicima srednjih škola i studentima dodiplomskog studija koji su ispunili potrebne uslove za dojelu istih.

Studentske stipendije iznose 100 KM, a učeničke 50 KM mjesečno.

bportal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: