Živinice: Pokušaj silovanja u naselju Mala Karaula, nasilnik uhapšen pa pušten na slobodu !?

Noći između petka i subote, 7/8.januar, u naselju Mala Karaula kod stadiona Slavena D.B. (1982.) iz okoline Kalesije pokušao je na svirep način izršiti silovanje nad H.M. (1986.) i to u njenom stanu, pošto je znao da joj je muž odsutan.Nije mu smetalo ni to što je H.M. majka dvoje malodobne djece i to sve je radio u njihovom prisutvu. Uz to radi se o njenom vlastiom zetu, sestrinom mužu!
„Komšije i njen svekar Ramo Muhić su  dojavili majci koja takođe živi u Živinicama, a ona je odmah mene pozvala da dođem iz Stupara.Sestra se uspjela, sva istrgana i isprebijana, izvući iz stana, uz povike da joj se pruži pomoć.
Ja sam taksijem brzo stigla iz Stupara i uspjela sam na mostu kod igrališta Slavena, uz pomoć taksiste, savladati silovatelja i predati ga policiji u Živinicama“, objašnjava nam sestra H.M.Sejdina Malčinović.
Majka Fahreta Malčinović je sva uzbuđena ispričala kako je njena kći H.M. preživjela najtežu noć u svom životu.Psihički je još uvijek u nestabilnom stanju i po noći joj se prikazuju stravični prizorii.
„Odjeću koju je svukao s moje kćerke je bacio u obližnji bunar, pronašli smo i nož, što ukazuje na tragove brutalnog nasilja“, kaže majka Fahreta.
H.M. je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Živinice i upućena je na Kliniku za psihijatriju u Tuzlu, čiji nalazi govore da je majka dvoje malodobne djece doživjela veliki stres, a između ostalog u nalazu piše:
„M.H. je napadnuta u vlastitom stanu od strane zeta (sestrinog muža) koji je namjeravao spavati s njom, na tijelu su vidljivi tragovi, jednom rukom joj je pokušavao začepiti usta.Od tada je uznemirena, uplašena, ne može da spava, noću skače i vrišti i govori „ne diraj me“. Stalno joj se vraćaju slike napada“.

(RTVTK)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: