Živinice: DVANAESTORICA SE IŽIVLJAVALA NA MALOLJETNICI

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo-Spolni odnošaj sa nemoćnom osobom-iz člana 204. stav 3 Krivičnog zakona FBiH, pripadnici Policijske uprave Živinice su sinoć lišili slobode 10 punoljetnih lica ( sa inicijalima Č.S, M.S, I.A, F.A, F.J, R.E, B.A, H.B, K.E, N.M nastanjeni u Živinicama), koja su zajedno sa dva maloljetnika, u porodičnoj kući jednog od osumnjičenih u Živinicama, u vremenskom periodu od 02.12. do 04.12.2010. godine, imali više seksualnih odnosa sa petnaestogodišnjom maloljetnicom, čija sposobnost pružanja otpora je bila smanjena uslijed kombinovanog štetnog uticaja alkohola i marihuane.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, koji je zajedno sa pripadnicima OKP PU Živinice i MUP-a TK obavio uviđaj i izdao naredbu za tjelesni i ginekološki pregled oštećene. Također je na osnovu usmene saglasnosti sudije za prethodni postupak Općinskog suda Živinice u toku noći obavljen pretres više objekata i osoba, te je tom prilikom pronađena manja količina marihuane kod osumnjičene osobe koja je imala seksualni odnos s maljoljetnicom nakon što su zajedno konzumirali drogu.

Policija je Tužilaštvu dostavila Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, te su lica koja su lišena slobode predata u nadležnost dežurnog tužioca, a koji će u toku sutrašnjeg dana, nakon donošenja naredbe o provođenju istrage, ispitati osumnjičene i odlučiti da li će se protiv istih predložiti mjera pritvora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: