Zbog vrućina izbjegavati vožnju na duže relacije

Prema informacijama prikupljenim od granične policije BiH, pojačan je izlazak vozila iz BiH.
Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se do 2 sata, na graničnim prelazima Gabela Polje, Izačić, Prisika i Ivanica čeka se 1 sat, na graničnom prelazu Bijača zadržavanja su od 30 do 40 minuta. Na sjeveru naše zemlje najduža zadržavanja zabilježena su na GP Bosanska Gradiška, zadržavanja su u intervalima 30 do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Saobraćaj se ovoga jutra odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, mi iz BIHAMK-a apelujemo na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučujemo da prave češće pauze.

Zbog održavanja auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2016”, danas od 10:30 do 13 sati i od 13:30 do 15 sati  doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak (na dijelu od Vlasenice do Tugova u dužini od 5.650 m). Za vrijeme obustave vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od  puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.