Zbog uzimanja mita, uhapšen Bahir Imamović, pomoćnik ministra u Vladi TK

Pomoćnik ministra u ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Bahir Imamović uhapšen je na području Tuzle  prilikom primopredaje dara u iznosu od 10 000 KM, od ukupno 30 000 KM, koje je trebao uzeti od dužnosnika poduzeća Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla.

Tužilaštvo BiH provelo je opsežnu i detaljnu akciju u borbi protiv korupcije, u okviru koje je lišen slobode Imamović Bahir, pomoćnik ministra u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanskog kantona. Lišenje slobode izvršili su policijski djelatnici SIPA.

Navedeni osumnjičeni lišen je slobode prilikom primopredaje dara u iznosu od 10 000 KM, od ukupno 30 000 KM, koje je trebao uzeti od dužnosnika poduzeća Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla.

Osumnjičeni je tražio navedeni iznos kako bi kao pomoćnik ministra, zloupotrijebio svoje ovlasti i proveo proceduru u kojoj bi navedenom poduzeću omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanskog kantona.

Osumnjičeni je u više navrata realizirao kontakte sa predstavnikom poduzeća, od kojeg je tražio da podigne kredit u iznosu od 30 000 KM i da novac osumnjičenom, kako bi zauzvrat bila neometano realizirana procedura za dobijanje koncesije.

Tužilaštvo BiH ima nulti stepen tolerancije prema korupciji i najavilo je odlučnu borbu protiv svih oblika koruptivnih kaznenih djela, naročito onih koja uključuju zlouporabu službenog položaja za ostvarivanje nezakonite imovinske koristi, navodi se u saopćenju iz Tužilaštva BiH.

 

(BHT)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: