ZBOG OŠTEĆENOG PUTA VOZAČI VOZE "SLALOM" KROZ VUKOVIJE

Na području Tuzlanskog kantona jedan od najlošijih putnih pravaca svakako je dionica Međaš – Živinice, a posebno dio puta  kroz  Gornje i Donje Vukovije, gdje su vozači primorani voziti “slalom” kako bi izbjegli rupe na putu.

Na ovaj problem često su upozoravali i kalesijski vijećnici, a posebno  predsjednik kluba vijećnika SDA, Sulejman Herić koji je u nekoliko navrata od općinskog načelnika zatražio poduzimanje konkretnih mjera na sanaciji dionice puta kroz Donje Vukovije.

Iako su, prema riječima načelnika Rasima Omerovića, još tokom 2010. godine obezbijeđena sredstva za sanaciju pomenutog putnog pravca do realizacije ovog projekta još nije došlo,  a razlog su neriješeni imovinski odnosi u Donjim Vukovijama.

Građani koji svakodnevno prolaze dionicom puta od Međaša prema Vukovijama svakako su primjetili da su postavljene table, kojima se upozoravaju vozači na oprez zbog  izvođenje radova na cesti.  Također, saznajemo da je  izvođač radova bio počeo sa pripremnim radovima, ali su zbog  negodovanja  nezadovoljnih mještana Donjih Vukovija radovi obustavljeni.

Zbog toga je općinski načelnik zatražio da nadležne inspekcijske službe izađu na lice mjesta i utvrde stvarno stanje, a da se potom, ukoliko je potrebno uz asistenciju policije, izvođaču radova omogući početak radova na sanaciji puta.

S obziroim da je prošlo više od mjesec dana od kada je na sjednici Općinskog vijeća Kalesija bilo govora o ovoj temi postavljaju se logična pitanje zbog čega je izostala reakcija nadležnih institucija, zašto se još nije započelo sa radovima na saanaciji puta i do kada će vozači kroz Vukovije unuštavati automobile i ugrožavati svoje i živote  pješaka koji se kreću ovom dionicom puta ?

FOTO:

 

 

Mirsad Zulić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: