Zbog aktiviranja klizišta potpuno obustavljen saobraćaj u Babajićima

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Vozi se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. U višim planinskim predjelima, na prilazima tunelima i preko mostova mjestimično ima poledice na kolovozu.  Posebno izdvajamo puteve na širem području Livna i Kupresa. Magla smanjuje vidljivost u zapadnoj Bosni, Posavini,  na planinskom prevoju Nišići (Srednje-Olovo), kao i na području Maglaja, Prijedora i Skender Vakufa.  Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Zbog aktiviranja klizišta, potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Posjedovanje zimske opreme je  obavezno.

Danas počinju radovi na sanaciji klizišta u naselju Trčivode, na magistralnom putu M-5 Sarajevska obilaznica(tranzit). Saobraćaj će se od 07 do 16 sati odvijati naizmjenično-jednom trakom (uz postavljene semafore).

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: