Zatvoren put Kalesija – Gojčin

Obilne padavine prouzrokovale su porast vodostaja rijeka i jezera na području Tuzlanskog kantona.

Zbog veće količine vode ispod nadvožnjaka, kod pruge, za saobraćaj je zatvoren put Kalesija Centar – Gojčin. Saobraćaj je preusmjeren alternativnim putnim pravcem preko pružnog prijelaza u Prnjavoru.

Iz Službe civilne zaštite općine Kalesija mole građane da obrate pažnju i da redovno čiste propuste, kako ne bi došlo do plavljenja putnih komunikacija.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa kišom, koje povremeno prelazi u susnježicu. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 2 stepena celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, a atmosferski pritisak 973 hektopaskala. Količina padavina na području općine Kalesija u protekla 24 sata iznosila je 36 litara po metru kvadratnom. Prema prognozama do kraja dana se očekuje oblačno vrijeme, sa kišom. Maksimalna dnevna temperatura do 5 stepeni celzija.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH za danas je izdao narandžasto upozorenje zbog intenzivnih padavina. Intenzivne padavine očekuju se u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Očekivana količina padavina od 30 do 50 litara/m2, lokalno i više od 50 l/m2, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: