Zarif Seferović uhapšen zbog likvidacije njegove supruge u Živinicama

Svetlana Seferović (52), rođena u Nišu, državljanka Njemačke, prekjučer je u 13.45 sati brutalno ubijena s više hitaca u automobilu Opel Zafira u mjestu Bašigovci kod Živinica.

U nju su iz pištolja pucala dva za sada nepoznata muškarca nakon što su presreli, a zatim zaustavili automobil, u kojem se vozila zajedno sa suprugom Zarifom Seferovićem (53), rođenimu Doboju, državljaninom Njemačke.

Nezvanično saznajemo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, rasvjetljavajući ovaj brutalni zločin, uhapsili njenog supruga Zarifa Seferevića, sumnjajući daje bio saučesnik u likvidaciji Svetlane Seferović. Kako saznajemo, on će danas biti predat kantonalnom tužiocu.

Iako je Zarif Seferović prijavio zločin policiji u Živinicama, nakon icrpnog ispitivanja, istražitelji su utvrdili niz nelogičnosti u njegovoj izjavi i odlučili da ga privedu. Policija istražuje je li Seferović
naručiolikvidaciju svoje imućne supruge, a potom s izvršiocima inscenirao drumsko razbojništvo.
Nezvanično saznajemo da je Seferović ispričao policiji da se u ponedjeljak u 13.45 sati kretao
cestom Živinice – Šekovići i da ga je pratilo vozilo tamnoplave boje. Kada je skrenuo s ceste na makadamski put na lokalitetu Bare, spomenuto vozilo ih je sustiglo i dvije nepoznate muške osobe su ga presrele.

Prema njegovom iskazu, nepoznati su zatražili da im predaju novac. Supruga Svetlana dala im je određenu sumu novca, a oni su tražili još. Ona im je, prema njegovim riječima, rekla da nema i počela je vikati. U tom momentu, naveo je Zarif, jedan od muškaraca ispalio je iz pištolja tri hica u Svetlanu,
jedan u glavu, a dva u stomak. Potom su naredili Zarifu da se udalji sa mjesta događaja, nakon čega su se oni vozilom udaljili u nepoznatom pravcu.

Zarif je otišao u Policijsku stanicu Živinice i prijavio slučaj. Po izlasku na lice mjesta, ljekar Doma zdravlja konstatirao je smrt. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac Ivo Iveljić, koji je naredio detaljne istražne radnje i obdukciju tijela. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, nakon provedenih istražnih radnji i pregleda nadzornih kamera na putu koji vodi ka mjestu ubistva, uočili su dva putnička motorna vozila, i to Opel Zafiru, u kojoj su bili Seferovići, i Audi njemačkih registarskih oznaka. Osim što su uhapsili Seferovića, koji nije objasnio zašto je skrenuo na makadamski put kada je uočio da ga prati automobil, istražitelji nastavljaju potragu za dvojicom napadača.

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.