ZAPOČET DIJALOG VLADE TK-a I SINDIKATA

1Na danas održanom sastanku s predstavnicima sindikata budžetskih korisnika, Vlada Tuzlanskog kantona obavezala se da će do utorka, 16. aprila, odgovoriti na njihove zahtjeve.

Sindikati, shodno sporazumu koji su potpisali s Vladom kao poslodavcem, traže isplatu naknade za topli obrok i plaće do 20. u mjesecu,  istovremeno svim korisnicima.

Budući da Budžet TK-a za 2013. nije usvojen, i pored namjere da se nauštrb drugih projekata sačuvaju plaće, Vlada TK-a danas je prihvatila zahtjev socijalnih partnera da do utorka dostavi odogovor kako bi bila omogućena procedura za ulazak u pregovore, odnosno ostvarivanje prava na štrajk i poštivanje kolektivnog ugovora.

Vlada TK-a ovom prilikom je predstavnicima sindikata budžetskih korisnika napomenula da je drastičan pad prihoda prisutan u svim općinama, te da se i nakon usvajanja budžeta kantonalna kasa mora stabilizovati, što ne dovodi u pitanje ispunjavanje obaveza potpisanih u kolektivnom ugovoru, saopćeno je iz Odjeljenje za informisanje organa Tuzlanskog kantona.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.