Zamjenik ministra odbrane BiH u posjeti TK: Aerodrom na Dubravama veliki potencijal

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić primili su danas u radnu posjetu zamjenika ministra odbrane Bosne i Hercegovine Seada Jusića i njegovog savjetnika brigadira Emira Kliku.

Bila je to prilika da se Jusić podrobnije upozna sa situacijom u Tuzlanskom kantonu, te da Gutića i Vladu Tuzlanskog kantona upozna s aktivnostima koje provodi Ministarstvo odbrane BiH, prije svega na putu pridruživanja euroatlantskim integracijama.

Posebna pažnja posvećena je planovima Ministarstva odbrane BiH po pitanju vojne imovine.

– Ovom prilikom htjeli smo čuti i iz „prve ruke“ dobiti informacije o potrebama lokalnih zajednica, a koje se odnose na vojnu imovinu – rekao je Jusić.

Tokom sastanka Gutić je istakao da je sigurnost uopšte svima nama na prvom mjestu, bilo da se radi o društvenoj sigurnosti ili sigurnosti kapitala. Govoreći o vojnoj imovini premijer je akcenat stavio na vojnu bazu na Dubravama.

– Mi smo uveliko zainteresirani za rješavanje pitanja besperspektivne vojne imovine, i tu prije svega mislim na dio na kojem se nalazi i koji okružuje Međunarodni aerodrom Tuzla. Aerodrom ima veliki potencijal koji je djelomično blokiran nemogućnošću rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a u vezi sa pitanjima vojne imovine – rekao je premijer TK-a.

Jusić je Gutića informisao o načinima i postupcima za rješavanje tih pitanja, te izrazio očekivanje da će se i to pitanje uskoro riješiti, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: