Zajednički nastup 4 općine TK za nabavku parkomata

Danas je u multimedijalnoj sali Općine Živinice obavljeno potipsivanje Ugovora za projekat „Parkomati“, između načelnika četri općine iz Tuzlanskog kantona-Živinica, Gračanice, Gradačca i Srebrenika, kao i isporučioca oporeme.

Ovo je prvi slučaj klasterskog nastupa sa jedinstvenim tenderom naših općina na tržištu, na osnovu čega su postignute maksimalne pogodnosti isporuke i najniže cijene. U narednom periodu očekuje se realizacija sličnih projekata, rečeno je danas prilikom potpisivanja pomenutog Ugovora.

“Cilj ovog projekta je urbanizacija i podizanje saobraćajne kulture na viši nivo, kao i zaštita pješaka u gradovima Živinice, Gračanica, Grdačac i Srebrenik.Najvažnije u svemu je da je ovo zajednički nastup četiri općine iz TK, kako bi napravili što bolje finasijske efekte. Bankomati će dati novu urbanu dimneziju ovim gradovima, pri čemu posebnu pažnju dajemo  maksimalnoj zaštiti pješaka. Riječ je o najmodernijoj tehnologiji uređaja, koji imaju solarne kolektore i sami se napajaju energijom. Imaćemo 34 parkomata u gradu i jedan sa zatvorenim sistemom parkiranja”, rekao je načelnik općine Živinice Hasan Muratović.

Velike su pogodnosti zajedničkog nastupa u projektu Parkomat, jer je  sa italijanskim dobavljačem  dogovoreno da se 80 odsto duga otplati kroz naplatu iz parkomat.

(Zivinice.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: