Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Kalesija ovjerene tri političke stranke

Nakon isteka roka i izvršenih provjera, Centralna izborna komisija BiH danas je ovjerila prijave političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima za načelnike općina Živinice i Kalesija koji će se održati u nedjelju, 22. februara 2015. godine.

Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Živinice ovjerene su četiri političke stranke i to: Socijaldemokratska partija BiH, Stranka demokratske akcije, Savez za bolju budućnost BiH- Fahrudin Radončić i Demokratska fronta-Željko Komšić.

Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Živinice ovjerena su dva nezavisna kandidata i to: Salih Durić i Osmo Forčaković.

Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Kalesija ovjerene su tri političke stranke: Socijaldemokratska partija BiH, Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost BiH – Fahrudin Radončić.

Centralna izborna komisija BiH danas je primila k znanju informaciju o dostavljenim Postizbornim finansijskim izvještajima političkih stranaka i nezavisnih kandidata-Opći izbori 2014. godine.

Informacija će biti dostupna javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.