ZA OKTOBARSKE LOKALNE IZBORE U KALESIJI PRIJAVLJENA TRI NEZAVISNA KANDIDATA ZA OPĆINSKO VIJEĆE

Prijavu za ovjeru učešća na ovogodišnjim lokalnim izborima podnijelo je 87 političkih stranaka, 300 nezavisnih kandidata, 40 nezavisnih kandidata pripadnika nacionalnih manjina, 5 udruženja i 3 grupe građana.

Kada je u pitanju općina Kalesija prijavu za oktobarske lokalne izbore podnijeli su svi politički subjekti koji na području kalesijske općine imaju svoje općinske organizacije. Također, za učešće na izborima za Općinsko vijeće Kalesija prijavili su se: Udruženje građana “Bosanci”, Fadil Bajrami, kao nezavisni kandidat iz reda nacionalnih manjina i nezavisni kandidati Mevludin Ikanović i Nurif Herić.

Među prijavljenim nema nezavisnih kandidata za načelnika općine Kalesija, što znači da će kandidati za općinskog načelnika na predstojećim izborima biti iz redova političkih stranaka, koje su procijenile da imaju realne izglede u borbi za najznačajniju poziciju općinske vlasti.

Zanimljivo je da se za izbore u u susjednoj općini Sapna prijavilo čak 14 nezavisnih kandidata, od čega njih 13 za Općinsko vijeće i jedan kandidat za općinskog načelnika. Riječ je o Ismetu Omeroviću, aktulenom načelniku Sapne, koji je kao kandidat SDA pobijedio na izborima 2004 i 2008. godine, a na  ovogodišnjim izborima će kao  nezavisni kandidat pokušati osvojiti treći mandat načelnika općine Sapna.

 

M.Z./Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: