Za Novu godinu snijeg u većem dijelu Bosne, u Hercegovini kiša i susnježica

U Bosni i Hercegovini od danas do 25. decembra preovladavat će stabilno vrijeme sa dosta sunčanih intervala, kazao je Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Minimalne jutarnje temperature u ovom periodu u Bosni će se kretati između minus 2 i 3, a u Hercegovini između 2 i 7 stepeni. Maksimalne dnevne u Bosni će dostizati vrijednosti i do 10 stepeni, a u Hercegovini do 14 stepeni Celzijusa.

Od 25. decembra do 5. januara u Bosni se očekuju nestabilne vremenske prilike sa padavinama u vidu susnježice i snijega, a snijeg je povremeno moguć i u Hercegovini.

Osjetan pad temperatura kako u Bosni tako i u Hercegovini očekuje se od 25. decembra.

Najniže jutarnje temperature očekuju se od 28. decembra 2014. do 4. januara 2015. godine.

Vrijednosti koje se prognoziraju u Bosni će se kretati od minus 13 do minus 3, a u Hercegovini minus 7 do minus 1 stepen Celzijusa. Dnevne maksimalne temperature u ovom periodu u Bosni će se kretati od minus 5 do 0, a u Hercegovini od minus 2 do 5 stepeni Celzijusa.

U srijedu 31. decembra očekuje se snijeg u većem dijelu u Bosni, dok se u Hercegovini očekuju kiša i susnježica, kazao je Krajinović.

Od 5. januara izgledan je prestanak padavina i porast temperatura pri čemu će se u Bosni jutarnje kretati od minus 4 do 0, u Hercegovini od 3 do 6 stepeni, dok će najviše dnevne imati vrijednosti u Bosni od minus 1 do 3, a u Hercegovni od 4 do 10 stepeni Celzijusa.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.