Vremenska prognoza za prvu polovinu decembra

U periodu od 28.11. do 02.12. prognozira se stabilno i suho vrijeme bez padavina, navodi se u dugoročnoj vremenskoj prognoza meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kratkotrajno pogoršanja vremenskih prilika, praćeno padavinama očekuje se 03. i 04. decembra, a nešto obilnije padavine prognoziraju se za južne krajeve Bosne i Hercegovine. Od 04.12. do 10.12. uslijedit će stabilizacija vremenskih prilika, kada se očekuje suh i hladan period. Od 11. decembra do kraja prognoznog perioda 14. decembra prognozira se nestabilno vrijeme sa padavinama, a nešto veće količine očekuju se u centralnim, sjevernim i istočnim krajevima naše zemlje.

Jutarnje temperature u periodu od 28.11. do 04.12. u Bosni se očekuju od -5 do -1, a u Hercegovini od -2 do 1 °C. Dnevne temperature u Bosni kretat će se do 3, a u Hercegovini do 8 °C.

Osjetan pad temperatura prognozira se od 04.12. do kraja prognoznog perioda 14.12. a očekivane jutarnje temperature u Bosni kretat će se od -8 do -3, dok se u Hercegovini očekuju od -4 do 1 °C. Najhladnije će biti na jugozapadu Bosne gdje se minimalne temperature prognoziraju od -12 do -8, a dnevne neće prelaziti -3 stepena. U ostatku Bosne maksimalne dnevne dostizat će vrijednosti do 0, a u Hercegovini do 5 °C, saopćeno je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: