VRAĆANJE SLOBODE NA STARE STAZE SLAVE – ZAJEDNIČKI CILJ UPRAVE KLUBA, OPĆINSKIH I KANTONALNIH VLASTI TUZLANSKOG KANTONA

„Vlada Tuzlanskog kantona nikada nije napustila Fudbalski klub „Sloboda“ i u narednom periodu nastojat ćemo, u skladu sa našim mogućnostima, pružiti podršku ovom sportskom brendu grada Tuzle i Tuzlanskog kantona“, istakli su danas premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministrica obrazovanja Tuzlanskog kantona Nađa Avdibašić Vukadinović.

Naime, na danas upriličenom sastanku sa predstavnicima novog rukovodstva Fudbalskog kluba „Sloboda“ Premijeru i Ministrici su predstavljene trenutne aktivnosti i planovi kluba u narednom periodu.

„Trenutni prioriteti su sklapanje ekipe i organizovanje priprema pred početak prvenstva u Prvoj ligi FBiH, a osnovni cilj je povratak Slobode, već naredne sezone, u Premijer ligu BiH, te u vrh bosanskohercegovačkog fudbala, gdje Sloboda neosporno i pripada“ rekao je ovom prilikom predsjednik uprave i sportska legenda kluba sa „Tušnja“ Mersed Kovačević i dodao da „Sloboda“ mora biti transparentna, otvorena, ali i društveno i finansijski odgovorna ekipa.

Premijer i ministrica su ovom prilikom izrazili svoje zadovoljstvo što su legende Slobode preuzele rukovođenje klubom, te su istakli da je i zadatak Vlade Tuzlanskog kantona da pomogne vraćanje Slobode na stare staze slave. „Cilj svih nas jeste jaka i dobro organizovana Sloboda, kao sportski predstavnik Tuzle i cijelog Tuzlanskog kantona“ istakao je premijer Čaušević.

U ime Fudbalskog kluba „Sloboda“ današnjem sastanku su, osim predsjednika uprave, popularnog Mesketa, prisustvovali i predsjednik Skupštine FK „Sloboda“ Mirsad Muharemagić i predsjednik stručno – tehničke komisije Dževad Šećerbegović.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: