VOZAČI OPREZ: POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA

2U povodu početka nove školske godien saopćenjem za javnost oglasila se Policijska stanica Kalesija, u kojem se navodi:

Povodom početka školske 2013/2014 godine, kada se očekuje povećano učešće učenika-pješaka kao najugroženije kategorije u javnom saobraćaju, službenici policije PS Kalesija će u cilju stvaranja što povoljnijih uslova za sigurno učešće učenika – pješaka u saobraćaju, a posebno zaštite učenika predškolskog uzrasta, kao i učenika osnovnih i srednjih škola, pojačati prisustvo na raskrsnicama i pješačkim prelazima na putu do škole i nazad, a posebno u samoj blizini škola.

Tom prilikom službenici policije će posebnu pažnju posvetiti sprečavanju vršenja krivičnih djela, kao što su:razbojništvo (oduzimanje mobilnih telefona, novca…), džeparenje, stavljanje u promet i uživanje opojnih droga, nanošenje tjelesnih povreda tučom, prijetnje i sl.

O navedenim aktivnostima policije adekvatno će biti upoznati direktori predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, kako bi se kroz zajedničko djelovanje stvorila što povoljnija sigurnosna situacija, a posebna pažnja posvetit će se dojavama o lažnim podmetnutim minsko-eksplozivnim sredstvima.

Obzirom da 02.09.2013. godine počinje školska 2013/2014 godina i ove godine kao i prethodnih očekuje se povećan broj učesnika u saobraćaju – pješaka u blizini školskih ustanova a koje se nalaze pored magistralnog ili regionalnog puta, Molimo sve vozače da poštuju saobraćajna pravila, pridržavaju se ograničenja brzine a posebno u blizini škola, navodi se u saopćenju Policijske stanice Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: