VLADA TK SUTRA O PRIJEDLOGU ZAKONA O POTICAJIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE

Vlada Tuzlanskog kantona sutra će na redovnoj sjednici razmatrati Prijedlog zakona o poticajima za zapošljavanje, pokretanje proizvodnje u privrednim subjektima i socijalnom zbrinjavanju osoba koja su ostala bez posla.

Na dnevnom red je, kako je najavljeno, i razmatranje Prijedloga smjernica i ciljeva rada Vlade Tuzlanskog kantona za 2014. godinu.

Očekuje se i izjašnjavanje o Prijedlogu programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća Tuzlanskog kantona za period 2013. do 2017. godine, kao i Izvještaju o radu Kantonalne uprave za inspekcijeske poslove za period 01.01. – 31.12.2013.

Bit će razmatran i Izvještaj o radu Javne ustanove Disciplinski centar za maloljetnike Tuzlanskog kantona za period 01.01. – 31.12.2013. godine, Izvještaj o radu Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla za period 01.01. – 31.12.2013. godine i Informacija o stanju u oblasti lijekova koji se propisiju i izdaju na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona sa posebnim osvrtom na cijene lijekova i prijedlog mjera i aktivnosti.

Očekuje se između ostalog i razmatranje Plana proljetne sjetve u 2014. godini za područje Tuzlanskog kantona te Prijedloga odluke o osnivanju Kantonalnog štaba civilne zaštite.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.