VLADA TK: Općini Kalesija 96.200 KM za sufinanciranje projekata uređenja deponije na Visu

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala suglasnost na 21 odluku kojima je ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Jadranka Miraščić odobrila namjenska sredstva za realizaciju projekata koje su kandidirale općine.

Općini Gračanica odobreno je 154.980 KM za nabavku specijalnog kamiona za skupljanje otpada, selektivno prikupljanje otpada, podršku projektima škola sa područja Gračanice u oblasti zaštite okoliša i čišćenje putnog pojasa na području ove općine.

Općini Srebrenik odobreno je 124.000 KM za uklanjanje divljih deponija, čišćenje putnih pojaseva i izgradnju pet kanalizacionih kolektora u naseljima u općini Srebrenik.

Općini Živinice odobreno je 213.400 KM za izgradnju gradskog parka, fekalne kanalizacije, uređenje Rajskog jezera i šetališta uz rijeku Oskova, čišćenje putnog pojasa i kanalizaciju romskog naselja Stara Pruga.

Općini Kalesija odobreno je 96.200 KM za sufinanciranje projekata uređenja privremene deponije Vis, vanjsko uređenje gradske tržnice i čišćenje putnog pojasa pored magistralnog i regionalnih putova na području ove općine.

Općini Sapna odobreno je 14.000 KM za sufinanciranje izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Zaseok.

Riječ je o namjenskim sredstvima koja općinama pripadaju u omjeru koji se određuje na osnovu broja registriranih vozila u općinama, a dodjeljuju se za projekte koje u skladu sa propisanim kriterijima kandidiraju općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: