Vlada TK-a izdvojila 298. hiljada KM za sufinansiranje projekata zaštite okolice

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice potpisalo je danas ugovore o dodjeli sredstava sa predstavnicima javnih i privatnih preduzeća koji su kondidovali svoje projekte iz oblasti zaštite okolice.Iz Budžeta Tuzlanskog kantona za ovu godinu za sufinansiranje projekata zaštite okolice odobreno je ukupno 298.000 KM.

Kada su u pitanju  društva u privatnom vlasništvu ukupno je raspoređeno 150.000 KM od čega su najveći iznose od 13.000,00 KM dodijeljeni “Trgotranšped export-import“ d.o.o. Čelić i „4 MA“ d.o.o. Čelić i to za Uređenje odvoda otpadnih voda i kanalizacije i pristupnog puta na objektu benzinske pumpe u cilju smanjenja zagađenja životne okolice, odnosno Izradu kanalizaciono-odvodne mreže u cilju smanjenja zagađenja životne okolice i unapređenja efikasnosti rada firme.

Kada su u pitanju javna preduzeća Vlada je na 137. redovnoj sjednicei dala saglasnost za raspodjelu sredstava u ukupnom iznosu od 148.000 KM. Ovom Odlukom po 30.000,00 KM dodijeljeno je JP “Komus” Gračanica, JKP “Regionalni centar za upravljanje čvrstim otpadom” Tuzla, JKP „Čistoća“ Čelić, te JP „Komunalac“ Gradačac. 28.000,00 KM dodijeljeno je JP „Karaula“ Kladanj.

U ime Ministarstva ugovore sa predstavnicima firmi, dobitnika sredstava, ugovore je potpisala ministrica Jadranka Miraščić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: