Vlada FBiH: Federalni inspektori dobijaju uniforme

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici, održanoj u Sarajevu, donijela Uredbu kojom za federalne inspektore u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove propisuje nošenje, osnovne karakteristike i način korištenja uniforme, kao i prava i obveze federalnih inspektora u vezi sa službenim odijelima, prenosi Patria.

Danas je usvojen Program s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Federalnom ministarstvu kulture i sporta u Budžetu Federacije BiH za 2016. godinu, kao i doneseno više odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele s pozicije „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima“ utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2016. godinu ovom federalnom ministarstvu.

Danas su usvojeni izvještaj o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period januar – juni 2016. godine.

Prihvativši izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove o izvršenim pojačanim inspekcijskim nadzorima u oblasti radnih odnosa, unutrašnje trgovine, obrta, ugostiteljstva, kontrole obavljanja neregistrovane djelatnosti i primjene fiskalizacije, Vlada je donijela više mjere u cilju nastavka borbe pritov „sive ekonomije“.

Vlada je razmatrala i prihvatila informaciju o realizaciji potpisanih ugovora o koncesijama iz nadležnosti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: