Vjetar čupao drveće i oštetio krovove u Kalesiji i Živinicama

Snažni vjetar koji je u poslijepodnevnim satima pogodio Kalesiju pričinio je velike materijalne štete. Srećom, povrijeđenih nije bilo.

Na ulazu u Kalesiju, pored samog magistralnog puta Tuzla – Kalesija, vjetar je iščupao i jedno stablo koje je palo na pješačku stazu. Oštećenja su zabilježena i na krovovima kuća u Miljanovcima, Gornjoj Kalesiji, Donjim Vukovijama i Donjim Raincima.

Vjetar je skidao i razbijao crijep sa krovova. Oštećena je i fasada na zgradi na samom ulazu u Kalesiju. Vjetar je uzrokovao i oštećenja na dalekovodima pa su neka naselja satima bila bez električne energije. Štete su zabilježene i na objektima privatnih preduzeća.

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom nanijelo je štete i na području općine Živinice. Vjetar koji je zahvatio ovo područje i trajao oko sat vremena, počinio je štete na stambenim objektima, drveću i automobilima.

Prema riječima Envera Jukića, šefa općinske Civilne zaštite, vjetar je čupao stabla i skidao krovove s kuća u živiničkim mjesnim zajednicama Podgajevi i Đurđevik. Neka mjesta su ostala bez električne energije zbog otećenja stubova.

Oštećena su tri automobila, krov na OŠ Đurđevik. U gradskoj zoni vjetar je rušio borove, polomljene su grane drveća. Na haremu džamije u Živinicama vjetar je oborio i kapiju. Također srušena su stabla u dvorištu Osnovne škole  Višća i Đurđevik.

 

 

 

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.