VETERANI GORNJIH RAINACA POBJEDNICI MEMORIJALA „SENAD MEŠIĆ ČIČA“

NVeterani Gornjih Rainaca pobjednici su četvrtog Memorijalnog turnira „Senad Mešić – Čiča“, koji je održan na igralištu FK Gornji Rainci. Nekadašnji saigrači Senada Mešića su u finalnoj utakmici sa 1:0 bili bolji od Termoelektrane Tuzla, prošlogodišnjeg pobjednika turnira. U polufinalnim utakmicama Gornji Rainci – Senad Mešić Čiča su savladali veterane Sloge iz Tojšića sa 4:2, dok je u drugom polufinalnom meču Termoelektrana, nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, bila uspješnija od veterana Bosne iz Kalesije. Utakmica je pethodno završena rezultatom 2:2, nakon čega se pristupilo izvođenju penala.

Nagradu za igrača koji svojim igrama podsjeća na rahmetli Senada Mešića – Čiču dobio je njegov rođak i nekadašnji saigrač Sakib Mujanović.

 

Tradicionalni turnir veterana u Gornjim Raincima organuzuje se u povodu godišnjice smrti nekada sjajnog fudbalera Senada Mešića – Čiče, koji je preminuo od posljedica infarkta koji ga je zadesio na fudbalskom terenu u Gornjim Raincima. Danas ovaj stadion nosi naziv po njegovom imenu.

 

Radi se o turniru veterana, pozivnog karaktera, na kojem svake godine učestvuju Gornji Rainci, Bosna iz Kalesije i Sloga iz Tojšića, klubova za kojem je nastupao i Termoelektrana – Tuzla, gdje je  Senad Mešić – Čiča bio zaposlen.  Senada Mešića – Čiču je u 43.godini života na igralištu FK Gornji Rainci, 2009. godine,  pokosio jak ifarkt, od čijih posljedica je podlegao na putu do kalesijskog Doma zdravlja. 

 

Počeo je i završio karijeru u Gornjim Raincima, a u međuvremenu je igrao i u kalesijskoj Bosni, Slogi iz Tojšića, a na početku karijere kratko je bio i u GOŠK Jugu iz Dubrovnika, koji se tada takmičio u Drugoj ligi bivše Jugoslavije. Potječe iz sportske porodice, a i njegova četvorica braće Hamza, Seid, Enver i Omer bili su odlični fidbaleri i igrali su za kalesijske klubove. Svi su bili izuzetno nadareni igrači. Za Senada Mešića mnogi kažu da je bio jedan od najboljih kalesijskih fudbalera svih vremena. Fudbalska umijeća ponijeli su i njihovi sinovi. Eldar Mešić, sin Omera,  trenutno nastupa za Slogu iz Tojšića, dok za Enverovog sina, Belmina, koji nastupa za kadete Bosne iz Kalesije, fudbalski stručnjaci tvrde da posjeduje veliki talenat. 

FOTO:

 

 

M.Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: