VEROLJUB SALATIĆ: SRBIJU SAM DVA PUTA ODBIJAO

Veroljub Salatić rođen je 1985.godine u Zvorniku. Otac Drago je u Švicarsku došao 1987.godine, kao sezonski radnik. Međutim više se nije ni vraćao u rodni kraj. Veroljub je sa majkom Cvijetom i bratom Dragoljubom živio u Capardama, današnja općina Osmaci, a   u Švicarsku došao 1992. godine. Salatić je danas kapiten Grashopersa. Nedavno je ponio epitet najboljeg veznog igrača u ligi.

–      Jedini sam igrač koji je ponio to laksavo priznanje, od igrača koji nisu članovi Bazela. I po tome ću ostati upamćen govori na početku razgovora za Avazov Sport Veroljub Salatić.

Salatić je cijenjen u Švicarskoj

–      Dugo godina sam u grashopersu. Uživam povjerenje svih ljudi u klubu. Imam 28 godina i želju da uskoro zaigram u nekoj jačoj ligi. Grashopers ove sezone ima velike planove. Želimo pokvariti računicu Bazelu i osvojiti titulu.

Njegovi saigrači su Izet i Sead Hajrović

Sa izetom sam dosta pričao u periodu kada je bio aktuelan njegov dolazak u reprezentaciju BiH. Uvijek je imao moju podršku. To možete i njega pitati. I on će potvrditi tu priču. Braća Hajrović su imala moju podršku.  To sam isticao na svakom koraku.

Salatic i Juka 2

Posljednjih dana semnogo pisalo o Vama kao novom igraču reprezentacije BiH

–      Iz Srbije su me dva puta zvali. Tada je selektor bio Radomir Antić. Poziv sam odbio iz privatnih razloga. S druge strane niko me iz Sarajeva, odnosno iz Saveza nije kontaktirao. Nikada ništa loše nisam kazao o reprezentaciji BiH. Nemojte da vjerujete svima. Ako nisam potreban reprezentaciji BiH, onda nema problema. Selektor je taj koji odlučuje o tome koga će zvati u reprezentaciju.

Smatra da naša reprezentacija ima dobre izglede na Mundijalu

–      Želim BiH puno sreće na prvenstvu. Možemo proći u drugi krug, pa i do četvrtfinala. Naravno dosta toga će ovisiti i do forme igrača na samom šampionatu, kazao je Salatić.

 

Jusuf Bećirović /Avaz Sport

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: