Veliki bošnjački teferič u Luksemburgu: Nastupili Kemal Malovčić, Kadir Nukić, Damir Kulović, Nihad Kantić – Šike, Erna Džeba

Safet Suljkanovic, Kadir Nukic i Fejzo Dautbasic

Kulturno-sportsko društvo „Bosna“ Luksemburg i ove godine je u Luksemburgu, u Petanžu (Petange), organiziralo veliki bošnjački teferič…

– Ovo je možda do sada najbolji teferič. Skupilo se nekoliko hiljada Bošnjaka iz Luksemburga, Njemačke, Holandije, Belgije. Švicarske… Bilo je za svakoga ponešto, za svačiju dušu, i pjesme i igre, i jela i pića, igralo se i kolo naše bosansko, kazivao nam je Fejzo Duatbašić – Feki, menadžer KSD „Bosna“, koji je bio i voditelj ove kulturno-zabavne manifestacije.

Da je Dautbašić odlično obavio posao voditelja, govori i činjenica da ga je menažer iz Njemačke zvao da vodi program na sličnoj manifestaciji u Hagenu, ali Dautbašić zbog radnih obaveza nije mogao prhvatiti.

Na teferiču u Petanžu nastupili su poznati pjevači Kemal Malovčić, Kadir Nukić, Damir Kulović, Nihad Kantić – Šike i Erna Džeba.

Uz to što na teferiču omoguće zabavu i opuštanje za nekoliko hiljada naših ljudi, KSD „Bosna“ su ovakvi skupovi prilika i da se zaradi koji euro, kako bi se mogli realizirati brojni projekte pomoći Bosni i Hercegovini.

 

(kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: