Velike promjene vremena očekuju nas za vikend: Padat će i snijeg!

Velike promjene vremena očekuju nas za dane vikenda. Naime, prema prognozama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu i nedjelju padat će snijeg.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Ujutro slabi pljuskovi na jugu Hercegovine. Od sredine dana pljuskovi se očekuju u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Poslije podne padom temperature zraka na planinama se očekuje snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine. Vjetar slab, ujutro jugo koje će od sredine dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 800 metara nadmorske visine. Očekuje se između 15 i 40 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu do 14°C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: