Većina vijećnika od v.d.načelnika zatražila da ne vrši nikakve kadrovske promjene i da vodi računa o trošenju budžetskog novca

Politička situacija u Kalesiji je i dalje vrlo zanimljiva.

Naime, 16 kalesijskih vijećnika uputilo je dopis vršiocu dužnosti općinskog načelnika Salmiru Avdibašiću u kojem od njega traže da ne vrši nikakve kadrovske promjene i da vodi računa o trošenju budžetskog novca.

Dopis je potpisalo 5 vijećnika iz SDP-a, 4 iz SDA, 3 iz Narodne stranke radom za boljitak, 2 iz SBB-a i po jedan iz A SDA i SDU.

Potpisnici su: Muhamed Osmanović, Barčić Amir, Softić Galib, Hasan Ćorsuljić, Enes Idirzović (svi SDP), Edis Sakić i Fikret Suljkanović (SBB), Zijad Suljkanović, Elvir Brkić i Kadira Suljkanović ( Stranka radom za boljitak), Ramiz Baručić (SDU), Muhamed Alić (A SDA), Sena Musić, Mujo Mešanović, Nihad Hamzić i Mujo Mujkić ( SDA).

 

U nastvaku donosimo tekst dopisa u cjelosti:

dopis

Uvaženi i mnogopoštovani vršioče dužnosti načelnika općine Kalesija!

Mi dole potpisani vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija smatramo da vi kao vršilac dužnosti načelnika općine Kalesija u periodu do prijevremenih izbora za općinskog načelnika koje je Centralna izborna komisija raspisala 22. 02. 2015. godine, ne trebate vršiti nikakve kadrovske promjene u organu uprave, ne trebate trošiti sredstva građana općine Kalesija iz općinskog budžeta, osim u prijeko potrebnim situacijama i prilikom izvršavanja redovnih obaveza za normalno funkcionisanje općinskih organa i institucija.

Mislimo da ponašanje suprotno ovom, najblaže rečeno nije pošteno i korektno prema kandidatu koji bude izabran za općinskog načelnika na prijevremenim izborima.

Posebno smatramo da se vi kao vršilac dužnosti općinskog načelnika ne bi smjeli staviti u ikebansku funkciju podrške ni jendom od kandidata za općinskog načelnika u periodu do prijevremenih izbora.

U Vašem je interesu i u interesu svih građana općine Kalesija da ne zloupotrebljavate Vašu poziciju, jer valjda Vam je jasno kako ste na tu poziciju izabrani.

Molimo vas da ovaj dopis ne shvatite pogrešno. Jer mi vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija želimo da u ovom kratkom vremenskom periodu svoju dužnost obavite profesionalno, korektno i nepristrasno.

U suprotnom, razmotrit ćemo vašu poziciju i preispitati podršku i povjerenje koje smo vam ukazali.

Nadamo se da ćete u periodu koji je pred nama pokazati da ste svjesni dužnosti koju obnašate i da niste pod uticajem bilo koga, kaže se u dopisu 16 kalesijskih vijećnika.

 

(Kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: