Veći broj reprezentacija na Euru nije jedina novost: Platini najavio još promjena!

Predsjednik Evropske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini najavio je da će se na Evropskom prvenstvu 2020. godine utakmice igrati u 12-13 gradova…

Platini je na konferenciji za novinare u subotu izjavio da je njegov prijedlog već naišao na pozitivan odgovor UEFA-inog upravnog odbora, te da bi se vrlo lako moglo dogoditi da 2020. godine gledamo Euro u preko 10 gradova domaćina.

Turska je već najavila kandidaturu za samostalno domaćinstvo prvenstva, Azerbajdžan i Gruzija su najavili zajedničku, baš kao i Wales, Škotska i Republika Irska. Po prvi puta u povijesti evropskih prvenstava mogli bi gledati turnir u tri države ukoliko kandidatura bude odabrana od UEFA-e.

Odluka o domaćinu Evropskog prvenstva 2020. godine bit će donesena krajem 2013. godine ili početkom 2014.. Platini je rekao da će odluka o njegovom planu biti donesena početkom 2013. godine.

Podsjetimo, već će se od idućeg Evropskog prvenstva, u Francuskoj 2016. godine, dogoditi velike promjene kada će, umjesto 16 – 24 reprezentacije igrati za naslov prvaka “Starog kontinenta”.

Dnevnik. hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: