UREDNIŠTVO “TUZLANSKOG LISTA” PREKINULO ŠTRAJK GLAĐU

Nakon skupa podrške novinarima u Tuzli, koji je održan u organizaciji Udruženja BH-novinara, uredništvo ‘Tuzlanskog lista’ odlučilo je prekinuti štrajk glađu i svoju borbu nastaviti pravnim sredstvima.

„Preuzimanjem našeg slučaja od Udruženja BH-novinari i Linije za pomoć novinarima, koji su angažovali advokata Rifata Konjića da zastupa naše interese pred pravosuđem, prestaje potreba za  štrajkom glađu. Osim toga, ljekari Hitne medicinske pomoći Tuzla također su nam savjetovali da dalje ne narušavamo naše zdravlje.

Danas, 8. decembra napuštamo prostorije ‘Tuzlanskog lista’ u kojima smo od 6. 12. 2010. do danas, u dane štajka glađu, bili izloženi torturi i mobingu od  Jasminka Hodžića, novoimenovanog glavnog urednika. Naša borba trajat će i dalje, baš kako je i dogovoreno na skupu u Tuzli, i zbog drugih medija koji se nalaze u sličnim problemima“, navodi se u saopćenju za javnost nezakonito smijenjenog uredništva ‘Tuzlanskog lista’.

Istovremeno zahvaljuju svim kolegama za podršku u medijima, Udruženju BH-novinari, Helsinškom komitetu za ljudska prava, Sindikatu grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika BiH i ekipi hitne medicinske službe Doma zdravlja Tuzla, te svim pojedincima koji su na svoj način podržali našu borbu za dignitet novinarske profesije.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: