UPUĆENA POMOĆ UGROŽENIM PORODICAMA U SAPNI I TUZLANSKOM NASELJU CRVENE NJIVE

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona palo je u prosjeku oko 10 centimetara novog snijega.

Prema izvještajima općinskih štabova civilne zaštite, nema zametenih naselja.
Sve ceste su prohodne uz otežano odvijanje prometa, stoji u izvještaju Operativnog centra Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla.

Sinoć oko 19 sati došlo je do prekida u napajanju električnom energijom u Mjesnoj zajednici Tuholj u općini Kladanj, zbog kvara na 10 KV dalekovodu. Očekuje se da će kvar biti otklonjen u jutarnjim satima.

U općini Banovići jučer od 12 sati iz gradske toplane zbog kvara na postrojenjima nema grijanja u općini Banovići.

Sinoć oko 21.40 sati, putem broja 121 zatražena je hitna medicinska pomoć za stariju osobu u tuzlanskom naselju Breze, međutim radi neprohodnosti puta vozilo hitne pomoći nije moglo doći do bolesnika.  Civilna zaštita Tuzla uputila je stroj za razgrtanje snijega tako da je ekipa hitne pomoći uspjela stići do bolesnika.

U tijeku jučerašnjeg dana službenici Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla i pripadnici TUN tima FUCZ/KUCZ Tuzla prevezli pomoć koju je pripremio Crveni križ TK-a za ugrožene porodice na području MZ Crvene Njive u općini Tuzla, kao i za ugrožene porodice na području općine Sapna. Također, službenici KUCZ-a Tuzla su radi utvrđivanja stanja na terenu obišli općine Sapna, Kalesija i Tuzla.

U tijeku jučerašnjeg dana županijski premijer Sead Čaušević je zajedno sa komandantom KSCZ-a Azizom Čačkovićem i direktorom KUCZ-a Zdenkom Tadićem posjetio općinu Kladanj gdje se u razgovoru sa načelnikom općine Fuadom Imamovićem upoznali sa aktualnom situacijom na terenu i utvrđivanje prioriteta u pružanju pomoći.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: