UPRAVA BOSNE POČELA SA UREĐENJEM IGRALIŠTA (FOTO)

Pobjedom u vječitom derbiju nad Slogom iz Tojšića, u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva,  fudbaleri kalesijske Bosne prvi dio sezone završili su na šestoj poziciji sa 23 osvojena boda.  Iako su prošla samo dva dana od završetka prvog dijela sezone,  Upravu kalesijskog drugoligaša  nastavila je raditi kao da je prvenstvo u punom jeku. Tako su danas predsjednik kluba Hazim Jusufović i članovi Uprave Muhamed dr. Osmanović, Mumin Turić, Fikret Tubić, Alen Alić, Zuhdija Karić, Sejfo Softić i Ahmo Pašalić, kao i fudbaleri Bosne izašli na teren  i započeli radove na uređenju igrališta.

Prema riječima predsjednik kluba Hazima Jusufovića radovi će biti nastavljeni i narednih dana, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali kako bi teren na Gradskom stadionu u Kalesiji bio u što boljem stanju na proljeće naredne godine, kada se nastavlja prvenstvo u Drugoj ligi FBiH “Sjever”.

– Danas smo zaslijali novu travu i izvršili nasipanje zemlje na oštećenim  dijelovima igrališta. U narednih nekoliko dana planiramo popraviti ogradu na tribinama i postaviti nove klupe u kućicama namijenjenim za delegata i rezervne igrače.   Također,  morat ćemo izvršiti uređenje svlačionica i  krečenje prostorija. Nadamo se da ćemo do  proljeća riješiti neke od osnovnih problema, kako bi drugi dio sezone dočekali što spremnije, kazao je Jusufović.

Na veliki entizijazam i odlično raspoloženje koje trenutno vlada u redovima Bosne, svakako je dijelom,  uticala i pobjeda nad Slogom iz Tojšića i solidan plasman  na tabeli, koji će, uz kvalitetno obavljene zimske pripreme i nastavak dobrih partija u drugom dijelu sezone uticati da Bosna postane stabilan drugoligaš i klub koji neće strepiti za opstanak u ligi.

Također, saznajemo da su  izmirene sve finaskijske obaveze i da se već vrše pripreme za obezbjeđenje sredstava za nastavak takmičenja i sklapanje novih sponzorskih ugovora kako bi se na proljeće krenulo u nove prvenstve pobjede.

 

M.Zulić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: