UPOSLENICI MUP-a TUZLANSKOG KANTONA NAJAVILI PROTESTE

5Uposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održat će mirne proteste u petak, 19. aprila u 08.30 sati, ispred zgrade Bosansko-kulturnog centra u Tuzli zbog nedonošenja budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu.

Upravni odbor sindikata policije MUP-a Tuzlanskog kantona održao je vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna problematika u vezi nedonošenja budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu, na kojoj su zaključili da je direktno ugrožena egzistencija svih uposlenih u ovoj ustanovi.

– Na ovakav korak uposlenici MUP-a Tuzlanskog kantona odlučili su se iz razloga što neusvajanjem budžeta direktno se dovodi u pitanje egzistencija svih upolsenika MUP-a TK i njihovih porodica, a samim time se dovodi u pitanje redovno izvršavanje službenih poslova i zadataka policijskih službenika – saopćili su iz Sindikata policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Također su izrazili svoje nezadovoljstvo prijedlogom budžeta od Vlade Tuzlanskog kantona kojim se ministarstvu umanjuje sedam miliona konvertibilnih maraka.

Ova sredstva bila su namijenjena za materijalne troškove MUP-a Tuzlanksog kantona, te je na ovaj način u pitanje dovedena sigurnosna situacija na cijelom području Tuzlanskog kantona, istakli su iz Sindikata policije MUP-a TK.

Uposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održat će mirne proteste na dan održavanja sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: