Univerzitet u Tuzli: Prvi dan nastave za 2.628 brucoša

brucosi2Svečanom akademijom u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli danas je počela nova akademska godina na Tuzlanskom univerzitetu. Studijske odsjeke na Univerzitetu u Tuzli u 2013/2014. godini pohađat će 2.628 brucoša, a riječ je o 38. generaciji studenata.

“Možete biti ponosni na generacije prije vas. Te generacije su stvorile privredu, obrazovni, zdravstveni sistem… Vi ćete baštiniti tu tradiciju i nastaviti njihovim stopama”, rekao je rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović.

Rektor Halilović je u nekoliko navrata ponovio kako je riječ o velikom danu za Univerzitet u Tuzli i akademsku zajednicu BiH. Naglasio je kako je Univerzitet Tuzla prvi integrisani u Tuzli i jedan od prvih koji je implementirao bolonjski sistem obrazovanja.

Na svečanoj akademiji izostalo je obraćanje predstavnika resornog ministarstva. Brucoši su odslušali studentsku himnu i obraćanje rektora Halilovića, a potom im je rečeno kako trebaju otići na fakultete koje su upisali, gdje ih čekaju dekani i profesori.

Klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: