Umro Kemal Monteno

Na intenzivnom odjelu KBC-a Rebro u Zagrebu hospitaliziran je 21. januara. Mjesec dana prije transplantirali su mu bubreg. Zbog infekcije je dugo bio u bolnici.

Nažalost možemo potvrditi informaciju da je gospodin Kemal Monteno preminuo danas u KBC-u Zagreb, potvrdio je Zlatko Giljević, sanacijski upravitelj zagrebačke bolnice.

Kemal Monteno preminuo je u 67. godini nakon duge i teške bolesti. Monteno  je 21. januara hitno hospitaliziran. Na intenzivnom odjelu zagrebačkog KBC-a Rebro bio je na respiratoru, no, nažalost, nije imao dovoljno snage da preživi. Bakterija mu je ušla u krv i u 11 sati preminuo je od sepse.

Sarajevski pjevač godinama se borio s dijabetesom zbog čega su mu stradali bubrezi. Nakon tri godine odlaženja na dijalizu, krajem prošle godine transplantirali su mu bubreg. To nije jedini veći zahvat na kojem je Monteno bio. Otprilike dvije godine prije transplantacije bubrega, zbog problema sa srcem ugradili su mu srčanu premosnicu. Unatoč problemima sa zdravljem redovito je nastupao.
Posljednje dane provodio u bolnici
U nedjelju 16. novembra 2014. godine sarajevski pjevač bio je na operaciji kojom su mu transplantirali bubreg. Poziv iz KBC-a Rebro kojim su mu liječnici javili da su mu pronašli odgovarajući bubreg razveselio ga je više od svega na svijetu jer je taj poziv značio kraj odlascima na dijalizu.

Operirao ga je tim liječnika i sve je prošlo bez komplikacija. Monteno je neko vrijeme bio u izolaciji na odjelu intenzivne njege u zagrebačkoj bolnici kako slučajno ne bi došlo do zaraze. Do njega nisu mogli ni članovi porodice jer su ljekari rekli da mora mirovati u strogo kontroliranim uvjetima i u potpunoj izolaciji.

Pjevač je tijekom izolacije bio dobre volje i šalio se s medicinskim osobljem.

– Tata se dobro osjeća. Raspoložen je i zafrkava se. Pitao je kad će dobiti televizor da može gledati utakmice – rekla je tada pjevačeva kći Adrijana.
Donijeli mu omiljenu teleću juhu

Pet dana nakon operacije pjevaču se stanje poboljšalo. Kako je bio na infuziji ogladnio je pa mu je porodica u petak u bolnicu donijela njegovu omiljenu teleću juhu, rezance s maslacem i parmezanom te zdrave kekse bez šećera. Oporavljao se i rana od operacije nije ga više boljela. Rekli su mu da će ga, ako sve bude u redu za dva tjedna pustiti na kućnu njegu.

Pjevač je u bolnici dane provodio gledajući televiziju i družeći se s osobljem koje ga je zavoljelo jer ih je sve zabavljao. Najavio je i da će pjevati u Španiji na dočeku Nove godine.

Pustili ga na kućnu njegu nakon tri sedmice

Ukupno tri sedmice nakon transplantacije bubrega, pjevača su liječnici pustili kući. Morao je nositi masku kako se ne bi zarazio virusima te paziti što jede jer je još bio slab. Sredinom decembra prvi put nakon operacije izašao je s prijateljima do restorana u blizini svog doma.

– Malo sam prošetao po nasipu i nadisao se svježeg zraka – rekao je pjevač. Privikavao se se na novi režim prehrane i mijenjao dotadašnje navike.

Zbog visoke temperature koju je izazvala bakterijska upala mokraćnih kanala, pjevača su na Badnjak ponovno hospitalizirali. Liječnici su mu izvadili stent koji je podržavao bubreg. Dobivao je antibiotike i jedino što ga je mučilo bilo je što stalno mora ležati.

Zadnje dane proveo je s porodicom

U ponedjeljak 12. januara ponovno su ga pustili na kućnu njegu. Neki portali tada su objavili da je preminuo, a Kemala je to jako nasmijalo.

– Smijao sam se kao lud jer kažu da onaj kojega živog proglase mrtvim živi 100 godina, a meni je ovo treći put – rekao je tada. Tješio je prijatelje i govorio im da je živ i zdrav i da će sve biti u redu. Zadnje dane proveo je s porodicom.

 

(24sata.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.