UHAPŠENI FALSIFIKATORI NOVCA IZ KALESIJE, TUZLE I ŽIVINICA

Službenici policije PU Kalesija uhasili su šest osoba iz Kalesije, Tuzle i Živinica zbog sumnje da su krivotvorili novac.

Slobode su lišeni T.P., rođen 1982.godine iz Tuzle, A.A., rođen 1978.godine iz Kalesije, E.A., rođen 1991.godine iz Živinica, V.G., rođen 1990.godine iz Kalesije i R.O., rođen 1990.godine iz Živinica, koji su privedeni u prostorije PU Kalesija radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom “krivotvorenje novca”, saopćeno je iz MUP-a TK.

Naknadno je slobode lišen i E.O., rođen 1988.godine iz Kalesije, koji se takođe može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, uz čiju saglasnost su na području općina Kalesija, Tuzla i Živinice, izvršeni pretresi porodičnih kuća, poslovnih i pomoćnih objekata i vozila, koja koriste uhapšene osobe.

Prilikom uviđaja u Kalesiji, te prilikom pretresa objekata, pronađeno je i privremeno oduzeto: 55 novčanica u apoenima od 100 eura za koje se sumnja da su falsifikovane, mobilni telefoni, laptopi, različiti predmeti koji najvjerovatnije služe za izradu falsifikovanih novčanica, automatska puška, lovački karabin, vazdušna puška, lovačka puška, pištolja i oko 70 komada municije različitog kalibra, te 19 novčanica u apoenu od 50 KM.

Uhapšene osobe danas će uz Izvještaj, biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “krivotvorenje novca”, dok će službenici OKP PU Kalesija poduzeti mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, o čemu će biti upoznat tužioc Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

(Bportal.ba) 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: