UEFA BRANI ODLUKU O PROŠIRENJU EVROPSKOG PRVENSTVA NA 24 TIMA

Proširenje Evropskog prvenstva na 24 tima neće ugroziti turnir niti će umanjiti njegov kvalitet, nego će dopustiti većem broju velikih nogometnih nacija da učestvuju, izjavio je u petak direktor Eura 2012. Martin Kallen.

Nakon što su grupnu fazu na aktuelnom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini u posljednjim minutama prošli čak i favoriti Španija i Njemačka, smatra se da tako neizvjesni mečevi neće biti viđeni u proširenoj verziji takmičenja za četiri godine u Francuskoj, prenosi Reuters.

Predsjednik UEFA-e Michel Platini u ovoj je sedmici branio odluku da se turnir proširi, a novinari su zasuli direktora Kallena pitanjima na tu temu na konferenciji za novinare u petak.

“Trenutno su veliki timovi ovdje, ali ima i velikih timova koji nisu prisutni”, izjavio je on, navodeći kao primjere Švicarsku, Rumuniju, Bugarsku, Litvaniju, Sloveniju i Norvešku.

“Škoti također nisu ovdje – oni sa sobom donose mnogo emocija, mnogo atmosfere. Trebamo vidjeti kako će biti 2016. Sigurno je da će ovakvi turniri biti sve gledaniji jer će učestvovati više zemalja”, dodao je  Kallon.

On je također reagovao na pitanja o praznim stolicama na brojnim utakmicama u Poljskoj i Ukrajini, gdje je interes za turnir opao eliminacijom obje zemlje u grupnoj fazi takmičenja.

Kallon je kazao da su sve do sada odigrane utakmice bile rasprodane i da je do praznih stolica na stadionima došlo zahvaljujući navijačima koji su kupili uzlaznice, a nisu bili u stanju da putuju.

Također je izjavio da je ekonomska kriza koja je zahvatila brojne zemlje čiji se timovi takmiče na ovogodišnjem prvenstvu očigledno imala uticaj na odluku brojnih navijača da ne putuju na EP.

(Fena) 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: