U Živinicama obilježen Dan Armije Republike BiH

2Predstavnici Općine Živinice i predstavnici boračkih delegacija su polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata, te učenjem Fatihe u Živinicama obilježili 21. godišnjicu osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Nakon toga Općinski načelnik je sa saradnicima prisustvovao svečanosti u povodu obilježavanja 21. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 8. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na lokaciji VB „Aerodrom Dubrave“. Ovoj svečanosti prisustvovao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, ministar odbrane BiH, te predstavnici svih nivoa vlasti u BiH. Ista je obilovala nizom aktivnosti.

Ovom prilikom Općinski načelnik Hasan Muratović je istakao „Armija Republike BiH je sigurno najzaslužnija što danas imamo državu, sto imamo ono što zovemo sreća i sloboda“, te uputio čestitku u kojoj stoji:

Svim pripadnicima Armije republike BiH, Hrvatskog vijeća odbrane, Ministrastvu unutrašnjih poslova i svim pripadnicima Oružanih snaga čestitam ovaj veliki praznik, da ne zaboravimo ono što se dogodilo, da pamtimo i da  prenosimo na našu djecu, i s posebnim pietetom na porodice poginulih boraca,  ratne invalide i sve demobilisane borce“ stoji u čestitci načelnika Općine Živinice Hasana Muratovića.

Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila zvanična oružana snaga Republike Bosna i Hercegovina za vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Armija RBiH je osnovana 15. aprila 1992. što se slavi kao Dan armije.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: