U UTORAK REDOVNO ODVIJANJE NASTAVE U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI U KALESIJI

Nastava u osnovnoj i MSŠ Kalesija u utorak će se odvijati redovno, potvrdili su direktori obje škole.

Zbog odvijanja protesta u ponedjeljak ispred zgrade općine Kalesija nastava u kalesijskim školama je bila prekinuta nakon trećeg časa u prvoj smjeni, dok nastave u drugoj smjeni nije ni bilo.

S obzirom da  su protesti građana pred zgradom općine Kalesija  najavljeni i za utorak veliki broj roditelja bio je u dilemi da li u utorak slati djecu u kalesijske škole.

Direktori škola, Mersad Hasanović (MSŠ) i Nermin Bukvar (OŠ Kalesija) su nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima resornog ministarstva ipak odlučili da će se nastava u utorak kalesijskim školama odvijati po utvrđenom rasporedu, a da će u slučaju ponovnog  okupljanja građana biti u stalnom kontaktu sa PS Kalesija i donijeti odluku  koja će se prevashodno odnositi na bezbjednost učenika.

“U koordinaciji sa pripadnicima PU Kalesija sutra ćemo zvanično odlučiti da li je bezbjedno držati učenike u školi. Ukoliko sutra dođe do protesta nadamo se da će proći bez incidenata kao i današnji, a roditelji koji odluče da svoju djecu ne pošalju u školu nećemo sankcionisati neopravdanim časovima”, kazao je Nermin Bukvar, direktor OŠ Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: