U TUZLANSKOM KANTONU SE VRŠI UKLANJANJE SNIJEGA I DOPREMA POMOĆI UGROŽENOM STANOVNIŠTVU

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona nije bilo snježnih padalina. Prema izvještaji  općinskih  štabova civilne zaštite (OSCZ),  u Kantonu, nema zavijanih ili zametenih naselja.

Sve magistralne i regionalne ceste prohodne su, ali se promet   otežano odvija. Na području cijelog kantona uklanja se snijeg s saobraćajnica  i isperd stambenih i drugih objekata.

Nema značajnijih prekida u napajanju električnom energijom, vodom, a nema prekida ni telefonskih veza. Po podacima Centar za socijalni rad općine Čelić, jučer je organiziran posjet najugroženijim kategorijama stanovništva na području te općine u -naseljima Visori, Drijenča, Nahvioci, Sitari i Vražići i uručeni su im paketa sa hranom i higijenskim artiklima.

Na području općine Kalesija pripadnici Crvenog križa sa službenicima OSCZ-a Kalesija obišli su ugrožene porodice  na području općine i uručili im pakete sa hranom i higijenskim artiklima te potrebne lijekove.  Aktivisti Crvenog križa jučer su obišli korisnike kućne njege u Gornjim Petrovicama i povratnike srpske nacionalnosti u Dubnici i Breziku.  Volonteri i sekretar Crvenog križa Kalesija, Safet Šahmanović danas su planirali posjetu nasljenim mjestima Jelovo Brdo, Zelina i  Prnjavor.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: