U subotu nam stiže kiša, susnježica i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U  centralnim i istočnim područjima Bosne,  po kotlinama i uz riječne tokove bit će magla ili sumaglica. Vjetar, slab, zapadani i jugozapadni. Dnevne temperature od 15 do 21 stepen.

U srijedu, 18. novembra, će tokom dana doći do prolaznog povećanja oblačnosti sa sjevera i sjeverozapada Bosne, prema istočnim i južnim područjima BiH. U centalnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama i uz riječne tokove s maglom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 15 do 21 stepen.

U četvrtak, 19. novembra, bit će sunčano. U centalnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama i uz riječne tokove s maglom. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 10, a dnevne od 15 do 21 stepen.

U petak, 20. novembra, u većem dijelu BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i u večernjim satima doći će do naoblačenja. Jutarnje temperature od 2 do 9, na jugu od 7 do 10, a dnevne od 13 do 19 stepeni.

U subotu, 21. novembra, bit će oblačno vrijeme. Prijepodne kiša je moguća u južnim i jugozapadnim područjima. Poslijepodne i u večarnjim satima očekuju se intenzivnije padavine u cijeloj BiH. U područjima iznad 800 m očekuje se susnjažica i snijeg, a u večernjim satima i u noći sa subote na nedjelju snijeg i susnježica i u nižim područjima Bosne.

Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 13 do 19 stepeni. Prema kraju dana i u večernjim satima doći će do pada temperature, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: