U srijedu izložba fotografija o Srebrenici autora Rame Abidovića

U sklopu kulturno-zabavne manifestacije “Kalesijsko ljeto”, Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” u srijedu 08.jula sa početkom u 13:30 sati organizira izložbu fotografija u povodu obilježavanja 20.godišnjice genocida u Srebrenici.

Autor fotografija je novinar Ramo Abidović koji godinama prati dešavanja u i oko Srebrenice i koji je više puta pješačio ka Potočarima kako bi napravio neke od fotografija koje će biti prikazane na izložbi.

“Ovom izložbom ja želim pokazati mojim sugrađanima da nikada ne smiju zaboraviti Srebrenicu, da pamte i da mlađe generacije uče o genocidu koji se tu desio u julu 1995. godine pred očima UN-a. U tim kaburima u Potočarima mogao sam biti i ja i moja porodica jer smo i mi iz Srebrenice protjerani tog jula 1995.godine”, govori Abidović.

Inače Ramo Abidović je i prije tri godine u BKC-u imao premijeru svog dokumentarnog filma “Put bez povrtaka” koji govori o patnji Srebreničana i u kojem govore oni koji su preživjeli i koji su se “dokopali” slobode kroz šume.

 

(ntv.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: